четвер, 07 липня 2022 13:54

Після масових відставок: Джонсон призначив новий кабінет міністрів – BBC

Після масових відставок: Джонсон призначив новий кабінет міністрів – BBC
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон призначив новий кабінет міністрів, повідомляє BBC. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон призначив новий кабінет міністрів.

Про це повідомляє BBC.

Джонсон вирішив провести повну заміну британського уряду, за інформацією журналістів. Про це він має оголосити під час брифінгу, запланованого 7 липня на 14:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія знову звернулася до організаторів Євробачення

7 липня британські видання повідомили, що Джонсон має піти у відставку сьогодні. Зокрема, телеканал ITV та Sky News з посиланням на джерела пишуть, що вже в уряді готують заяву про відставку британського прем'єра. Джонсон оголосить про це найближчим часом, повідомляє BBC.

Він покине посаду лідера Консервативної партії. Однак прем'єр-міністром залишається до осені, "щоб можна було провести змагання за лідерство консерваторів і підтвердити заміну".

Сьогодні вранці ЗМІ зазначали, що міністри уряду Великої Британії продовжують масово йти у відставку. Вже відомо про звільнення 54 його членів зі 120. До того ж, видання додають, що парламент відмовляється займати місця міністрів, які покинули уряд Джонсона. Тож, ймовірно, прем'єру не вистачить чиновників, щоб зібрати новий.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стрит щодо колишнього заступника "парламентського кнута" Кріса Пінчера, якого обвинувачують у домаганнях до двох колег.

Канцелярія Бориса Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера 2022 року, але пізніше прем'єр був змушений визнати, що це не так.

Зараз ви читаєте новину «Після масових відставок: Джонсон призначив новий кабінет міністрів – BBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі