четвер, 07 липня 2022 11:27

Джонсон йде у відставку – ЗМІ

Джонсон йде у відставку – ЗМІ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон йде у відставку, повідомляють ЗМІ. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон йде у відставку.

Про це 7 липня повідомляють британські видання. Зокрема, телеканал ITV та Sky News із посиланням на джерела пишуть, що вже в уряді готують заяву про відставку британського прем'єра. Джонсон оголосить про це найближчим часом, повідомляє BBC.

Він покине посаду лідера Консервативної партії. Однак прем'єр-міністром залишається до осені, "щоб можна було провести змагання за лідерство консерваторів і підтвердити заміну".

Джонсон залишає посаду після того, як міністр фінансів Надхім Захаві сказав йому "йти зараз". Рішення ухвалив близько 8:30 7 липня, наголошує The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша група українських військових прибула на навчання до Великої Британії

Сьогодні вранці ЗМІ зазначали, що міністри уряду Великої Британії продовжують масово йти у відставку. Вже відомо про звільнення 54 його членів зі 120.

До того ж, видання додають, що парламент відмовляється займати місця міністрів, які покинули уряд Джонсона. Тож, ймовірно, прем'єру не вистачить чиновників, щоб зібрати новий.

За останніми даними у відставку також пішли міністр юстиції Джеймс Картлідж, голова міністерства з розвитку технологій Кріс Фіпл, голова відомства з пенсійного забезпечення населення Ґай Опперман, голова МВС Деміан Гайндс, голова міністерства науки Джордж Фріман. Також посади залишають офіційні урядові торгові представники.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стрит щодо колишнього заступника "парламентського кнута" Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег.

Канцелярія Бориса Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера 2022 року, але пізніше прем'єр був змушений визнати, що це не так.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон йде у відставку – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі