середа, 06 липня 2022 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Перша група українських військових прибула на навчання до Великої Британії

Перша група українських військових прибула на навчання до Великої Британії
Курс містить вогневу підготовку, першу допомогу на полі бою, польову виучку, тактику патрулювання і навчання законам збройних конфліктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

До Великої Британії на навчання прибула перша група українських військовослужбовців.

Навчання триватимуть декілька тижнів на військових полігонах, заявив міністр оборони країни Бен Воллес.

"Українські солдати пройдуть курс, заснований на базовому військовому вишколі Великої Британії", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє британських міністрів пішли у відставку, бо не задоволені діями Джонсона

Курс містить вогневу підготовку, польову виучку, ази першої допомоги на полі бою, тактику патрулювання і навчання законам збройних конфліктів.

"Ми прагнемо збільшити масштаб і частоту цих курсів відповідно до вимог України. Ми також обговорюємо з міжнародними партнерами варіанти розширення участі в навчальній програмі. Конструктивно працюємо з країнами, які готові підтримати або шляхом надання інструкторів, або наданням обладнання", – заявив Воллес.

Британський прем'єр Борис Джонсон запропонував програму, згідно з якою кожні 120 днів навчання проходитимуть до 10 тис. українських військових.

У вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Джонсон телефоном пообіцяв президенту Володимиру Зеленському ще 10 самохідних гаубиць, а також дрони-камікадзе. Нова військова техніка надійде в Україну найближчими днями.

Зараз ви читаєте новину «Перша група українських військових прибула на навчання до Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі