понеділок, 05 вересня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Підтримка України збільшиться, тиск на Росію посилиться" – що для нас означатиме призначення Трасс

"Підтримка України збільшиться, тиск на Росію посилиться" – що для нас означатиме призначення Трасс
Підтримка Британії зменшуватися не буде, наголошує політолог. Фото: канал "Дом"

Новим лідером консерваторів і прем'єр-міністром Великої Британії, найімовірніше, стане Ліз Трасс. Для України це означатиме, що військова та політична підтримка Сполученого Королівства залишиться та тому ж рівні. Чи навіть збільшиться. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог-міжнародник Антон Кучухідзе.

"Трасс була і залишається однією з головних стовпів підтримки політики Джонсона щодо допомоги Україні – як на політичному, так і на військово-технічному рівні. Коли Джонсон йшов у відставку, то Зеленський заявив, що має впевненість, що такий рівень співробітництва залишиться і в майбутньому. Ця теза підтверджується в обличчі Трасс. Також є домовленість між двома партіями надавати збройну підтримку Україні", – говорить Кучухідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зима буде складною" – до чого готуватися українцям та як зекономити на опаленні

Підтримка Британії не зменшуватиметься, наголошує політолог.

"Вона може навіть збільшитися. Збільшуватиметься тиск на Росію. Зі стратегічної точки зору, до 2030-го року у британців прийнята зовнішньополітична стратегія, яка називається "Глобальна Британія". Там ключове завдання – зменшення впливу Росії. Тому за Трасс змін у політиці щодо України не буде, а підтримка залишатиметься", – пояснює Кучухідзе.

Консервативна партія Великої Британії завершила голосування за нового лідера, який очолить уряд та стане наступником Бориса Джонсона. У понеділок, 5 вересня, оголосять переможця виборів. Наступного дня королева призначить його прем'єр-міністром.

Новим лідером консерваторів і прем'єр-міністром Великої Британії, найімовірніше, стане Ліз Трасс. Нині вона очолює британське МЗС і лідирує в боротьбі за головування в Консервативній партії, свідчать результати опитування Sky News.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримка України збільшиться, тиск на Росію посилиться" – що для нас означатиме призначення Трасс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі