пʼятниця, 06 січня 2023 07:40

Під час арешту наркобарона підбили два вертольоти і літак: десятки жертв
8

У Мексиці затримали наркобарона Овідіо Гусмана Лопеса, що призвело до зіткнень на вулицях, а також загибелі та поранення людей.

250 автомобілів було викрадено. Під час затримання із великокаліберної зброї, встановленої на броньованих автомобілях охоронців наркобарона, підбили два вертольоти та літак, повідомляє Formula.

"Міністерство оборони Мексики підтвердило затримання пізно ввечері 5 січня Гусмана Лопеса у місті Кульякані у штаті Сіналоа. Наркобарона доставили до Мехіко літаком Військово-повітряних сил країни та помістили до в'язниці суворого режиму. Під час посадки в аеропорту Кульякана турбогвинтовий літак також підбили", – ідеться у повідомленні.

Після затримання наркобарона на вулицях міста почалися перестрілки. Деякі вулиці заблокували палаючі автівки. Губернатор Рубен Роча Моя заявив, що під час зіткнень поліції та армії з бойовиками загинуло 10 людей, поранення отримали не менше 29 осіб. Регіональна влада рекомендувала жителям залишатися вдома та скасувала заняття у школах та університетах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілер розстріляв кримінального авторитета у стоматолога

Під час затримання постраждали не менше семи співробітників правоохоронних органів, повідомив у Twitter голова регіонального управління громадської безпеки Крістобаль Кастаньєда.

У Мексиці затримання наркобарона викликало заворушення
Фото: eastnews.ua
У Мексиці затримання наркобарона викликало заворушення
У Мексиці затримання наркобарона викликало заворушення
У Мексиці затримання наркобарона викликало заворушення
У Мексиці затримання наркобарона викликало заворушення

Затримання відбулося напередодні зустрічі у Мехіко лідерів Канади, Мексики та Сполучених Штатів Америки. Вона запланована на 10 січня. Водночас МЗС Мексики стверджує, що країна не планує прискореної екстрадиції наркобарона до США.

У мексиканському штаті Чіуауа невідомі напали на в'язницю №3 у Сьюдад-Хуаресі. У результаті збройного нападу загинули щонайменше 14 людей. Ще 13 осіб отримали поранення. Мінімум 24 в'язні змогли втекти.

Зараз ви читаєте новину «Під час арешту наркобарона підбили два вертольоти і літак: десятки жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі