пʼятниця, 03 червня 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Перша важка зброя з Німеччини може прибути наприкінці червня - посол

Перша важка зброя з Німеччини може прибути наприкінці червня - посол
Німеччина досі не передала Україні жодної важкої зброї. Фото: Pexels

Перша важка зброя з Німеччини може надійти в Україну наприкінці червня.

Це можуть бути ракетні системи ППО Iris-T, каже посол України в Берліні Андрій Мельник, повідомляє PNP.

Він позитивно відгукнувся на нещодавню заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца про наміри передати Україні ракетні системи. Але закликав пришвидшити цей процес.

Каже, що передача важкого озброєння досі перебуває у підвішеному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС Німеччини уточнили обережну заяву Шольца щодо війни в Україні

"Але якщо чесно, вже сотий день війни, і досі з Німеччини в Україну не поставлено жодної одиниці важкої техніки. Ви бачите, на скільки небезпечна ситуація", - сказав Мельник.

19 травня у спеціальному виступі в Бундестазі канцлер Німеччини Шольц заявив, що Путін не диктуватиме Україні умови миру і не повинен виграти цю війну.

Раніше повідомлялося, що Німеччина офіційно схвалить поставку Україні зенітних комплексів Gepard. Канцлер Німеччини Шольц, якого розкритикували всередині країни й за кордоном за те, що його уряд не зміг поставити важке озброєння в Україну, пообіцяв надати протитанкові й зенітні засоби з німецьких військових запасів. Водночас федеральний міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заявив, що Берлін не може виконати всіх побажань України.

Зараз ви читаєте новину «Перша важка зброя з Німеччини може прибути наприкінці червня - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі