пʼятниця, 10 червня 2022 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон закликав Китай не надавати допомогу Росії

Пентагон закликав Китай не надавати допомогу Росії
Глава Пентагону Ллойд Остін та міністр оборони КНР Вей Фенхе провели зустріч. Фото: eastnews.ua

Глава Пентагону Ллойд Остін закликав міністра оборони КНР Вей Фенхе не надавати Росії ніякої матеріальної підтримки.

Вони вперше провели зустрів, повідомляє CNN.

"Китай не надавав Росії військової допомоги. Це точно", - сказав представник Міноборони Китаю Ву Цянь підчас брифінгу.

Зустріч міністрів відбулася під час четвертої поїздки Остіна в Індо-Тихоокеанський регіон. Про переговори попросило військове керівництво Китаю.

Зустріч тривала близько години. Вдвічі більше, ніж планувалося.У КНР сказали, що зустріч була "відвертою", "позитивною і конструктивною", дала "хороший ефект".

Говорили також про Тайвань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про готовність почати війну

Представник МО Китаю сказав, що вони займатимуться зі США проведенням обмінів і переговорів про співпрацю як військовими, так і дипломатичними каналами.

"Китайська сторона вважає, що краще зустрітися, ніж не зустрітися, і краще вести переговори, ніж не говорити", - сказав Цянь.

Китай проводив поблизу Тайваню масштабні військові навчання з використанням авіації. Участь у навчаннях брали військово-морські й повітряні сили КНР. До навчань долучилися китайські бомбардувальники, винищувачі й літаки, які протистоять підводним човнам.

Тайвань підвищив рівень військової готовності після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Китай розкритикував такі дії, зазначивши, що "Тайвань - не Україна".

Зараз ви читаєте новину «Пентагон закликав Китай не надавати допомогу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі