понеділок, 09 травня 2022 07:57

Китай проводить біля Тайваню масштабні військові навчання

Китай проводить біля Тайваню масштабні військові навчання
КНР вважає Тайвань складовою своєї території та ніколи не відмовлявся від планів повернути його під свою владу силою. Фото: pixabay.com

Китай проводить поблизу з Тайванем масштабні військові навчання за участю авіації.

З п'ятниці до неділі участь у навчаннях брали військово-морські й повітряні сили КНР, повідомляє Reuters.

"Минулого тижня збройні сили Китаю провели новий етап військових навчань поблизу Тайваню з метою покращення спільних бойових операцій", - ідеться в повідомленні.

За даними міністерства оборони Тайваню, до навчань долучилися китайські бомбардувальники, винищувачі й літаки, які протистоять підводним човнам.

"Упродовж останніх двох років Тайвань нарікає на регулярну військову активність Китаю, переважно зосереджену в південній і південно-західній частинах протиповітряної ідентифікаційної зони острова", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайвань запровадив санкції проти РФ і вивчає бойовий досвід України

Китай ніколи не відмовлявся від можливості застосувати силу для повернення демократичного Тайваню під свій контроль. Уряд Тайваню відкидає китайські закиди стосовно свого суверенітету, стверджуючи, що лише 23 млн жителів острова можуть вирішувати його майбутнє.

Тайвань підвищив рівень військової готовності після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Китай розкритикував такі дії, зазначивши, що "Тайвань - не Україна".

Останні кілька місяців китайські літаки регулярно порушують авіаційний простір Тайваню.

Суперечки про політичний статус Тайваню, які іноді називають Тайванським питанням або проблемою Тайванської протоки, із погляду Тайваню є материковим питанням. Проблема є результатом громадянської війни в Китаї та подальшого розколу Китаю на дві нинішні держави: сучасні самоврядні утворення Китайської Народної Республіки та Китайської Республіки, відомої як Тайвань.

На прикінці жовтня торік на Тайвані вперше підтвердили присутність американських військ.

Зараз ви читаєте новину «Китай проводить біля Тайваню масштабні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі