середа, 05 січня 2022 10:36

Пентагон наразі не відправлятиме додаткові війська в Європу

Пентагон наразі не відправлятиме додаткові війська в Європу
Представник Пентагону Джон Кірбі / Держдепартамент США

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що США поки що не планують збільшувати військову присутність у Європі, але якщо від країн-союзниць надійде запит, Вашингтон його розгляне.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіаносець США лишиться у Європі через російські війська на кордоні України

"Якщо виникне ситуація з вторгненням Росії в Україну, якщо деякі з союзників по НАТО запросять додаткові сили, ми конструктивно розглянемо ці запити. Поки що нічого з цього не сталося", – сказав Кірбі.

Кірбі також наголосив, що у разі необхідності Вашингтон може перебазувати до Європи своїх військових.

"У нас багато сил, і деякі з них можна перебазувати, якби були запити", - додав він.

Раніше глава Росії Володимир Путін відмовився давати гарантії не нападати на Україну, військами, які Кремль зосередив біля українських кордонів та в окупованому Криму. Він також заявив, що подальший рух НАТО на схід є неприйнятним для Москви.

Перед цим у російському МЗС виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" потреби участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Водночас Кремль знову загрожує ескалацією, якщо Альянс відправить військових до України.

Водночас Пентагон замовив для України 10 патрульних катерів Mark VI у рамках американської програми міжурядового закордонного військового продажу Foreign Military Sales. США законтрактували будівництво чергових двох суден для постачання ВМС України.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон наразі не відправлятиме додаткові війська в Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі