понеділок, 15 лютого 2021 13:55

Пандемія, вакцинація і відновлення: що обговорять лідери G7 під час зустрічі

Пандемія, вакцинація і відновлення: що обговорять лідери G7 під час зустрічі
Минулого року саміт скасували через пандемію. Фото: pixabay

19 лютого країни-члени "Групи семи" - G7 - планують зібратися на онлайн-саміт, щоб обговорити рівномірний розподіл вакцин від коронавірусу у світі.

Очікують, що президент США Джо Байден приділить найбільшу увагу темі глобального виробництва і розподілу вакцини, повідомляє "Радіо Свобода".

Цей захід стане першим великим і багатостороннім для Байдена на посаді президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили деталі першої розмови Байдена з лідером КНР

Головою зустрічі буде прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він закликатиме країни G7 до створення глобального підходу щодо пандемій, щоб їх можна було попередити завчасно.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що стратегія щодо вакцин "спочатку я", котрої дотримуються багато держав, може загрожувати найбіднішим країнам, а також дозволити вірусу продовжувати поширюватися та мутувати.

Лідери G7 – Великої Британії, Німеччини, Канади, Франції, Італії, Японії та США – як правило зустрічаються щороку для обговорення нагальних проблем світу. Торік саміт скасували через пандемію.

Тепер на звичний формат обговорення сподіваються у червні. Його Борис Джонсон має провести у графстві Корнуолл, на південному заході Англії. Зустріч буде присвячена відновленню після пандемії та змінам клімату.

У майбутньому у всіх щеплених від коронавірусу людей з'явиться паспорт вакцинації. За допомогою таких паспортів зручно розвивати транспортні коридори з країнами з аналогічним рівнем карантинних обмежень і вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія, вакцинація і відновлення: що обговорять лідери G7 під час зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі