неділя, 09 вересня 2018 15:24

Отруєння Скрипалів: понад 700 російських бізнесменів у Британії можуть втратити візи

Отруєння Скрипалів: понад 700 російських бізнесменів у Британії можуть втратити візи
Російські бізнесмени в Британії можуть втратити візи Фото:Дзеркало тижня

Британська влада має намір переглянути понад 3 тисячі інвестиційних віз, виданих з 2008 року росіянам та іншим іноземцям.

Деякі іноземці, в тому числі росіяни, втратять візи, якщо уряд знайде у них "докази серйозних фінансових порушень". Саме через це в травні виникли проблеми з продовженням візи у російського олігарха Романа Абрамовича, власника англійського футбольного клубу "Челсі", пише газета The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєнням Скрипалів займались дві групи росіян - Скотланд-Ярд

Представник міжнародної правозахисної організації Transparency International Рейчел Девіс Тека підтримала нові заходи. Вона сказала, що впродовж 2008–2015 років сотні громадян Росії, яку правозахисниця назвала "країною з високим рівнем корупції", отримали візи інвесторів без належної перевірки капіталів.

Минулого тижня британські парламентарі закликали зробити візовий режим зручнішим "для простих росіян і складнішим для олігархів". Заява прозвучала на тлі звинувачень, висунутих Лондоном проти двох громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері. Британська влада не сумнівається, що обидва мають відношення до спецслужб, і тому покладають відповідальність за замах на російську державу.​

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері: це громадяни Росії Олександр Петров і Руслан Боширов.

У прокуратурі 5 вересня заявили, що мають "достатні докази" для їх обвинувачення. За даними слідства, росіяни в'їхали в Британію 2 березня за російським паспортами на чуже ім'я. Одним із головних доказом проти них є те, що в лондонському готелі, де вони жили, виявлені сліди "Новачка".

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипалів: понад 700 російських бізнесменів у Британії можуть втратити візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі