пʼятниця, 12 лютого 2021 07:30

Оточення Трампа приховувало важкий перебіг коронавірусу. Президента підключали до ШВЛ

Оточення Трампа приховувало важкий перебіг коронавірусу. Президента підключали до ШВЛ
Медики були "надзвичайно стурбовані", але оточення Трампа "применшувало серйозність ситуації". Фото: Reuters

Американська влада замовчувала інформацію про те, як важко протікало Covid-захворювання у 45-го президента США Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп назвав свій діагноз Covid-19 Божим благословенням

Стан Трампа був гіршим, "ніж визнавали публічно". Вміст кисню у його крові був зниженим, в зв'язку з чим лікарі побоювалися, що його доведеться підключити до апарату штучної вентиляції легенів, повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела. Спостерігалися також явні симптоми пневмонії, зокрема ознаки "інфільтрації легенів".

Медики були "надзвичайно стурбовані", але оточення Трампа "применшувало серйозність ситуації", заявляючи, що президент одужує. За даними видання, саме через побоювання з приводу стану республіканця лікарі застосували для його лікування препарат Regeneron, який на той момент ще не був схвалений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування Трампа антитілами від Covid-19 могло позбавити його власного імунітету

Трамп одужав від Covid-19 за тиждень, проте експерти вважають, що ліки, які він отримав, могли зробити організм більш вразливим до інфекції. Лікування обійшлося йому в понад $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Трампа приховувало важкий перебіг коронавірусу. Президента підключали до ШВЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі