пʼятниця, 25 червня 2021 15:09

ООН констатує тривожне зростання вживання наркотиків

ООН констатує тривожне зростання вживання наркотиків
У світі збільшилось вживання наркотиків. Фото: media-center.kg

2020 року понад 275 млн людей вживали наркотичні речовини без медичної мети. З початком пандемії коронавірусу вживання наркотиків значно збільшилося.

Про це йдеться у Всесвітній доповіді про наркотики, яку опублікувало Управління ООН із наркотиків і злочинності.

У звіті наголосили, що в багатьох країнах під час пандемії спостерігалося зростання вживання канабісу. У 77 країнах опитали медичних працівників, і понад 42% опитаних підтвердили збільшення вживання марихуани. Також виросло немедичне використання фармацевтичних препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій під наркотиками скоїв 18 ДТП

За останні 24 роки вживання канабісу зросло в чотири рази. Відсоток підлітків, які сприймали цю суміш як шкідливу, знизився на 40%.

Приблизно 5,5% людей від 15 до 64 років вживали наркотики 2020-го принаймні один раз. А 36,3 млн людей, або 13% від загальної кількості, які вживають наркотики, страждають через це на різні розлади.

Згідно зі звітом, у світі понад 11 млн людей вживають ін'єкційні наркотики, половина з яких живе з гепатитом С.

У Всесвітній організації охорони здоров'я хочуть заборонити алкоголь жінкам дітородного віку. Особливу увагу в боротьбі з алкоголем необхідно приділяти дітям, вагітним і жінкам у репродуктивному віці.

Зараз ви читаєте новину «ООН констатує тривожне зростання вживання наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі