четвер, 15 квітня 2021 12:48

Носить цеглу, фарбує і забиває цвяхи: показали прототип робота-будівельника
5

Австрійський стартап Printstones створив прототип мобільного робота Baubot, який допомагає в будівництві. Багатофункціональний робот може забивати цвяхи, зварювати, свердлити, укладати цеглу, шліфувати та фарбувати.

Компанія з 2017-го займається розробкою роботів для 3D-друку, пише New Atlas. Робота розробляють для автоматизації будівельної галузі, щоб покращити безпеку будмайданчика та знизити загальні витрати.

Фото: Printstones

Пристрій може також перевозити сходами вантажі до 500 кг. Його батарея розрахована на 8 год. роботи. Максимальна швидкість пересування становить 3,2 км/год. Роботом можна керувати за допомогою смартфона або шляхом попереднього програмування. Камери дозволяють роботу перевіряти місце роботи, а вбудовані дисплеї відображають повідомлення про стан її виконання.

Baubot перебуває на стадії прототипу. Printstones шукає партнерів та інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піцу від Domino's привозять автономні автомобілі-роботи

YouTube-блогер із Лос-Анджелеса Майкл Рівз навчив робопса Спота від компанії Boston Dynamics мочитися пивом у склянку за командою. Кілька років тому чоловік уже навчив робота-пилососа лаятися та скаржитися на життя.

Зараз ви читаєте новину «Носить цеглу, фарбує і забиває цвяхи: показали прототип робота-будівельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі