четвер, 07 грудня 2023 14:54

Німеччину паралізував масштабний страйк на залізниці

Німеччину паралізував масштабний страйк на залізниці
У Німеччині оголосили масштабний страйк на залізниці. Фото: eastnews.ua

У Німеччині оголосили масштабний страйк на залізниці. Пасажири потягів по всій країні стикнуться зі скасуванням тисяч рейсів.

Страйк профспілки машиністів GDL триватиме з вечора четверга до вечора п'ятниці, 7 та 8 грудня, пише tagesschau.de та wdr.de.

"У профспілці машиністів закликають до страйку усіх працівників міжміських і регіональних перевезень, а також працівників міської залізниці у Берліні та Гамбурзі. Крім Deutsche Bahn, страйк також стосується регіональних операторів поїздів Transdev, AKN Eisenbahn і City-Bahn Chemnitz. Серед вимог машиністів - скорочення робочого часу з 38 до 35 годин та збільшення оплати на 555 євро", - сказано в повідомленні.

Людям пропонують перенести поїздку або повернути гроші за квитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйк у Голлівуді: сценаристи пішли на угоду з кіностудіями

"Квитками за скасовані рейси можна скористатися в найближчі дні або повернути гроші", - заявила компанія-перевізник Deutsche Bahn.

У профспілці пообіцяли, що більше не страйкуватимуть до 7 січня.

Попередній раз профспілка GDL влаштувала страйк на залізниці 15 і 16 листопада. Під час 20-годинної зупинки роботи тоді були скасовані 80% міжміських рейсів. У деяких регіонах практично не було поїздів і майже жодної електрички.

27 березня у Німеччині розпочався наймасштабніший за останні 30 років страйк працівників транспорту. Попереджувальний страйк відбувся за ініціативи профспілки залізничного транспорту EVG та профспілки Verdi. Він тривав добу і торкнувся роботи багатьох видів транспорту по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Німеччину паралізував масштабний страйк на залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі