понеділок, 27 березня 2023 11:31

Німеччину паралізував наймасштабніший за останні 30 років страйк

Німеччину паралізував наймасштабніший за останні 30 років страйк
Verdi закликає збільшити зарплату працівникам на 10,5%. Фото: eastnews.ua

27 березня у Німеччині розпочався наймасштабніший за останні 30 років страйк працівників транспорту.

Попереджувальний страйк відбувається за ініціативи профспілки залізничного транспорту EVG та профспілки Verdi, пише DW. Він триватиме добу і торкнеться роботи багатьох видів транспорту по всій країні.

"У понеділок скасували практично всі рейси в аеропортах Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Дрездена, Дюссельдорфа, Лейпцига, Мюнхена, Нюрнберга, Франкфурта-на-Майні, Штутгарта, а також аеропорту Кельн-Бонн. Берлінський аеропорт продовжує роботу, але у аеропорти інших міст ФРН, де відбуваються страйки, літаки не вилітають", – ідеться в повідомленні.

Залізничний концерн Deutsche Bahn повідомив про зупинку руху потягів далекого прямування в усій країні. У компанії очікують, що проблеми з рухом потягів продовжаться і завтра. Не курсуватиме більшість приміських поїздів, оскільки їхній оператор, компанія DB Regio, також приєдналася до страйку.

У семи регіонах Німеччини скасували рух частини громадського транспорту. У Баден-Вюртемберзі, Баварії, Гессені, Нижній Саксонії, Рейнланд-Пфальці, Саксонії і Північному Рейні діє розклад руху автобусів на випадок страйку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Парижі переросли в масові заворушення: фото й відео

До страйку приєднався і оператор автобанів Німеччини. Водночас, компанія відкинула побоювання про закриття тунелів, пославшись на заплановані угоди про аварійно-рятувальні служби.

Загалом у страйку візьмуть участь близько 350 тис. працівників транспорту. Профспілки прагнуть домогтися збільшення заробітної плати.

Страйк є найбільшим у Німеччині з 1992 року. Він відбувається одночасно з черговим раундом переговорів між профспілками та представниками німецької влади, який пройде 27-29 березня у Потсдамі.

Напередодні тисячі ізраїльтян виявили незгоду із судовою реформою, яку просуває премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Протестувальники заблокували шосе Аялон у Тель-Авіві в обох напрямках. А також влаштували акцію біля будинку Нетаньягу в Єрусалимі.

Протести спалахнули з новою силою, коли Нетаньягу відправив у відставку міністра оборони Йоава Галланта, який також незгодний із судовою реформою.

Судова перебудова надасть уряду повноваження щодо призначення суддів та обмежить судовий нагляд за діями уряду та законами. Нетаньяху та його прихильники стверджують, що ця стратегія відновить рівновагу між судовою та виконавчою гілками влади, приборкавши те, що вони вважають судом, схильним до ліберального втручання.

Зараз ви читаєте новину «Німеччину паралізував наймасштабніший за останні 30 років страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі