вівторок, 26 вересня 2023 04:51

Німеччина збирається вдвічі скоротити виплати біженцям – Reuters

Німеччина збирається вдвічі скоротити виплати біженцям – Reuters
Німеччина в наступному році скоротить виплати біженцям. Фото: Українська правда

Німеччина планує вдвічі скоротити федеральну допомогу для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців.

25 вересня Берлін поінформував регіони, що виділить максимум €1,7 млрд на підтримку витрат на біженців у 2024 році, в порівнянні з €3,75 млрд у 2023 році, повідомили два джерела в уряді, які відмовилися назвати свої імена через конфіденційність зустрічі, повідомляє Reuters.

Це відбувається на тлі того, що багато українців переїздить задля кращих умов з Польщі до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці міняють Польщу на Німеччину. Які головні причини

Понад мільйон людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення Росії в Україну, і їхня підтримка лягла важким тягарем на міста і муніципалітети країни, а 16 земель країни вимагають більше федеральних коштів для покриття витрат на біженців у наступному році.

"По суті, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та піклування про них. Федеральний уряд усвідомлює національний масштаб", – додав речник мінфіну.

Також, за даними джерел Reuters, уряд Німеччини, окрім зменшення витрат на регіони, повністю скасує свій внесок у витрати на утримання українських біженців та їхню інтеграцію.

Польща припиняє підтримку українських біженців з 2024 року. Будуть скасовані пільги.

Правила мають тимчасовий характер і закінчуються на початку наступного року, заявив телеканалу Polsat представник уряду Петро Мюллер.

Рішення продовжити їх поки що немає.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина збирається вдвічі скоротити виплати біженцям – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі