вівторок, 26 грудня 2023 11:14

Нетаньягу назвав передумови для миру на Близькому Сході

Нетаньягу назвав передумови для миру на Близькому Сході
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу вимагає дерадикалізації палестинського суспільства. Фото: Pexels

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу назвав три "передумови для миру" на Близькому Сході.

Це знищення ХАМАСу, демілітаризація Гази і дерадикалізація всього палестинського суспільства, написав він у Wall Street Journal.

"США, Велика Британія, Франція, Німеччина та багато інших країн підтримують намір Ізраїлю знищити терористичне угрупування. Щоб досягти цієї мети, його військовий потенціал повинен бути демонтований, а політичне правління над Газою має бути припинене", - наголосив Нетаньягу.

Ізраїль повинен мати гарантії, що Сектор Гази ніколи більше не будуть використовувати як базу для нападу.

"Серед іншого, це вимагатиме створення тимчасової зони безпеки по периметру Гази та інспекційного механізму на кордоні між Газою і Єгиптом, який відповідатиме потребам безпеки Ізраїлю і запобігатиме контрабанді зброї на цю територію", - додав Нетаньягу.

Він назвав нездійсненною мрією очікування щодо того, що Палестинська адміністрація демілітаризує Газу.

"Палестинська адміністрація фінансує і прославляє тероризм в Юдеї і Самарії і навчає палестинських дітей прагнути до знищення Ізраїлю. Школи повинні вчити дітей цінувати життя, а не смерть, а імами повинні припинити проповідувати вбивство євреїв. Палестинське громадянське суспільство має бути трансформоване таким чином, щоб люди підтримували боротьбу з тероризмом, а не фінансували його", - вказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль посилить бойові дії в Секторі Гази - Нетаньягу

Додав, що президент Палестинської автономії Махмуд Аббас досі не засудив звірства 7 жовтня.

Нетаньягу згадав "успішну дерадикалізацію", яка відбулася "у Німеччині і Японії після перемоги союзників у Другій світовій війні". Також після 11 вересня "далекоглядні арабські лідери Перської затоки очолили зусилля з дерадикалізації своїх суспільств і трансформації своїх країн".

"Як тільки ХАМАС буде знищений, Газа демілітаризована, і палестинське суспільство почне процес дерадикалізації, Газу можна буде відбудувати, і перспективи ширшого миру на Близькому Сході стануть реальністю", - підсумував він.

При цьому The Times of Israel звернула увагу, що у статті немає жодної згадки про заручників, яких утримують терористи. Їхнє повернення Нетаньягу не назвав обов'язковою умовою.

Терористична організація ХАМАС відхилила пропозицію Ізраїлю оголосити перемир'я на тиждень.

Ізраїльтяни пропонували перемир'я в обмін на 40 заручників, включаючи всіх жінок і дітей, а також літніх чоловіків, яким потрібна термінова медична допомога.

Зараз ви читаєте новину «Нетаньягу назвав передумови для миру на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі