четвер, 28 вересня 2023 10:34

Невизнана республіка у Нагірному Карабасі заявила про свою ліквідацію

Невизнана республіка у Нагірному Карабасі заявила про свою ліквідацію
У Нагірному Карабасі невизнана республіка Арцах заявила про припинення свого існування. Фото: nw.com.ua

Після операції азербайджанських військ у регіоні Нагірного Карабаху "влада" невизнаної республіки Арцах заявила про припинення свого існування з початку 2024 року.

"Президент" Самвел Шахраманян підписав указ про "дії, що випливають із ситуації, що склалася після 19 вересня 2023 року". Про це повідомляє News.am.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан визнав загибель понад 190 військових у Нагірному Карабасі

У документі, зокрема, йдеться, що таке рішення ухвалене у зв'язку зі "складною військово-політичною ситуацією, що склалася" і, враховуючи домовленість, досягнуту за посередництвом командування російського "миротворчого" контингенту з представниками Азербайджану про те, що "забезпечується вільний, добровільний і безперешкодний проїзд жителів Нагірного Карабаху, включаючи військових, які склали зброю, зі своїм майном на їх транспортних засобах Лачинським коридором".

Передбачається "розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, і Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування".

Місцевому населенню рекомендовано ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими владою Азербайджану "з метою прийняття надалі самостійного та індивідуального рішення про можливість перебування у Нагірному Карабасі".

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Вірменія відмовилася спрямовувати туди свою армію.

А наступного дня так звана влада Нагірного Карабаху заявила про припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Невизнана республіка у Нагірному Карабасі заявила про свою ліквідацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі