понеділок, 08 жовтня 2018 22:50

Назвали справжнє прізвище другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Назвали справжнє прізвище другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів
Розслідувачі знайшли документи агента. Фото: Belligcat

Справжнє прізвище другого підозрюваного в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Олександра Петрова - Мішкін.

Він військовий лікар і полковник Головного розвідуправління Генштабу ВС РФ, повідомляють журналісти-розслідувачі Belligcat.

Розслідувачі прийшли до такого висновку, проаналізувавши велику кількість даних з відкритих джерел інформації.

Bellingcat вдалося роздобути копію паспорта Мішкіна. Згідно з цим документом, майбутній російський спецагент народився в селищі Лойга Архангельської області в 1979 році. Цей паспорт отримав в 2001 році в Санкт-Петербурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль передав британцям компромат на соратника Путіна

Розслідувачі стверджують, що Мішкін закінчив одну з російських елітних військово-медичних академій. Його готували в якості лікаря для військово-морських сил.

У Bellingcat вважають, що ГРУ завербувало Мишкова ще під час навчання. У 2010 році він переїхав до Москви і отримав там ще один паспорт - вже на прізвище "Петров".

С 2011 по 2018 Мішкін часто залишав Росію, користуючись своєю новим прізвищем. Він бував у Придністров'ї і кілька разів - в Україні. За даними Bellingcat, в останній раз спецагент відвідував Україну під час подій на Майдані, в грудні 2013 року. Що саме він тут робив - розслідувачі не повідомляють.

Полковник російської розвідки 39-річний Анатолій Чепіга із села Ніколаєвка Амурської області причетний до злочинів Кремля на території України. Він міг отримати звання героя Росії за операції на анексованому півострові, на Донбасі та за вивезення колишнього українського президента Віктора Януковича до РФ. Таку версію висунула міжнародна команда журналістів-розслідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали справжнє прізвище другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі