вівторок, 18 липня 2023 10:54

Назвали країни Європи, де лютує "Цербер": що змінили для туристів

Назвали країни Європи, де лютує "Цербер": що змінили для туристів
Туристам в країнах Європи треба бути обережними, лютує антициклон Фото: rfi

Країни Європи охопила аномальна спека.

Зараз там лютує антициклон "Цербер", яки приніс хвилю високих температур, пише euronews.

Аномальну спеку фіксують у Середземномор'ї. Туристам в Італії, Іспанії, Греції та Хорватії варто бути особливо пильними.

Рекордна спека протримається в Європі майже до кінця липня.

У деяких містах Італії та Греції очікується понад 40 градусів тепла. Синоптики попереджають, що нинішня спека може побити європейський температурний рекорд, який був зафіксований у 2021 році на Сицилії. Тоді стовпчики термометрів показали 48,8°C.

В 16 містах Італії попереджають про небезпечну спеку через високий ризик для здоров'я літніх людей та дітей. Подекуди діє червоний рівень небезпеки. Влада просить уникати перебування на вулиці з 11:00 до 18:00. Серед популярних туристичних локацій, які страждають від пекельної спеки, Болонья, Флоренція та Рим.

Не варто скасовувати відпочинок в Європі

Ретельно підготуйтеся до спекотної Європи. Переконайтеся, що взяли сонцезахисний крем та легкий одяг із натуральних тканин. Обов'язково майте головний убір. Уникайте прямих сонячних променів під час прогулянок та пляжного відпочинку. Залишайтеся в приміщенні у найспекотніші години вдень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш переповнені пляжі Європи

Не вживайте алкоголь. Це призведе до зневоднення та теплового удару. Якщо маєте проблеми зі здоров'ям, особливо з серцем і судинами, не ризикуйте гуляти в сонячні години. А перед виїздом отримайте туристичну страховку.

Робота туристичних об'єктів у спеку

Деякі популярні локації можуть бути закриті через агресивне сонце, бо туристи ризикують зомліти від теплового удару.

У п'ятницю вдень грецька влада мусила закрити Акрополь в Афінах, адже каміння дуже нагрілося на сонці. Також тут не приймали туристів у найспекотніші години на вихідні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повертається спека

Влада Італії також розглядає введення таких обмежень для найпопулярніших пам'яток. У деяких районах Рима сталися перебої з електропостачанням, адже мережі перевантажені постійною роботою кондиціонерів.

Синоптики обіцяють, що надзвичайна спека мине наприкінці липня. У деяких країнах — Португалії та Іспанії — температура може знизитись навіть раніше.

Зараз важливо подорожувати Україною, щоб побачити усю її красу і величність.

Якщо звикли їхати до моря чи в гори, то варто ще й відвідати природні заповідники.

Під час війни є можливість побачити лише три: Ґорґани, Розточчя, Медобори.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни Європи, де лютує "Цербер": що змінили для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі