понеділок, 07 лютого 2022 16:10

НАТО посилить присутність у Європі, якщо РФ залишить війська в Білорусі

НАТО посилить присутність у Європі, якщо РФ залишить війська в Білорусі
Росія може вдатися до вторгнення, якщо НАТО не виконає вимоги безпеки, які озвучив Кремль. Фото: Reuters

НАТО збільшить військову присутність у країнах Балтії та Польщі, якщо Росія не виведе з Білорусі 30 тис. російських військових після завершення навчань "Союзна рішучість-2022", які мають завершитися 20 лютого.

Під час останніх розгортань на кордоні з Білоруссю були помічені польові госпіталі та інші допоміжні підрозділи, необхідні для підтримки військового нападу, заявив очільник військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, пише Reuters.

"Звісно, ​​це дуже залежить від того, чи залишаться російські війська в Білорусі. Якщо ви подивитеся на нарощування збройних сил, Росія може фактично мати достатні сили для серйозного вторгнення... до кінця цього місяця. Чи мають вони справжні наміри чи ні, ми не знаємо. Коли плануєш вторгнення, насправді потрібно більше, ніж бойові сили. І це те, що ми також бачимо: війська дедалі більше збираються вздовж кордонів з Україною. Це дуже непокоїть", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 км від кордону України: супутник зробив знімки військової техніки РФ у Білорусі

На думку Бауера, Росія може вдатися до вторгнення, якщо НАТО не виконає вимоги безпеки, які озвучив Кремль щодо вступу України до Альянсу.

2 лютого видання El Pais опублікувало документи, які назвали відповіддю США та НАТО на пропозиції Росії щодо "гарантій безпеки". Згідно з документами, США і НАТО не готові прийняти ключові вимоги Росії про нерозширення НАТО на схід і повернення військової інфраструктури Альянсу до кордонів 1997 року.

Водночас вони готові обговорювати інші питання європейської безпеки з Росією, такі як збройний контроль.

Зараз ви читаєте новину «НАТО посилить присутність у Європі, якщо РФ залишить війська в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі