вівторок, 01 березня 2022 01:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Наказ Макрона: Франція почала "полювати" на майно російських олігархів

Наказ Макрона: Франція почала "полювати" на майно російських олігархів
Франція підтримує Україну. Фото: twitter.com/LaTourEiffel

Уряд Франції заявив про готовність конфіскувати у російських олігархів усі їхні активи, що знаходяться на території країни.

Про це повідомив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер 28 лютого, пише RFI.

"Ми встановимо всіх російських діячів, які мають активи у Франції й можуть бути додані до європейських санкційних списків через їхню близькість до російської влади, а також підготуємо юридичні інструменти для арешту всіх цих активів", - сказав Ле Мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив нові санкції проти росіян: опублікували список

Додав, що президент Франції Емманюель Макрон доручив провести "повну інвентаризацію фінансових активів, нерухомості, яхт, автомобілів класу люкс, що належать росіянам, які потрапили під європейські санкції".

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Центрального банку РФ і Російського фонду прямих інвестицій. Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США заборонило будь-якій американській особі здійснювати будь-які операції за участю російського Центрбанку, Фонду національного багатства або Міністерства фінансів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Наказ Макрона: Франція почала "полювати" на майно російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі