понеділок, 28 лютого 2022 21:54

США вдарили санкціями по російському Центрбанку і фонду Путіна

США вдарили санкціями по російському Центрбанку і фонду Путіна
Мета заходів - не дати РФ використовувати кошти у війні проти України. Фото: Reuters

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Центрального банку РФ і Російського фонду прямих інвестицій.

Про це повідомив Державний департамент США, пише "Інтерфакс-Україна".

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США заборонило будь-якій американській особі здійснювати будь-які операції за участю російського Центрбанку, Фонду національного багатства або Міністерства фінансів РФ.

Також запровадили блокувальні санкції проти Російського фонду прямих інвестицій, відомого як фонд президента Путіна і його найближчого оточення, двох його дочірніх компаній і генерального директора Кирила Дмитрієва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский корабль, иди нах*й": Велика Британія закрила порти для росіян

Мета таких заходів - зруйнувати здатність РФ використовувати свої міжнародні резерви у спосіб, що підриває вплив санкцій США.

Також - не дати Росії отримати доступ до її Фонду національного багатства для використання коштів у війні проти України.

"Сполучені Штати продовжуватимуть тісно співпрацювати з нашими партнерами і союзниками, щоб Росія відчула серйозні наслідки за війну проти України.

Ми поділяємо єдність цілей, твердий намір і рішучість притягти Росію до відповідальності за її агресію, особливо тих, хто відповідальний за цю війну вибору", - повідомив Держдеп.

Російські банки відключають від SWIFT - міжнародної міжбанківської системи передавання інформації та здійснення платежів. Акції російських банків обвалилися.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили санкціями по російському Центрбанку і фонду Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі