четвер, 12 липня 2018 19:57

"Нагадував жертву концтаборів" - чоловік повільно помирав в оточенні жорстоких родичів
8

Мати Дон Крeнстон, 45 років, отримала чотирі роки ув'язнення
Фото: The Sun
Баба Деніз Кренстон, 70 років, відсидить три роки
Сестра 25-річна Абігейл Берлінг відбуде 1,5 у в'язниці
Мати, баба та сестра прямують на судове засідання
Частина будинку родини, в якій жив Джордан

У британському Західному Йоркширі суд виніс вирок родичам 18-річного Джордана Берлінга за його вбивство. Мати Дон Крeнстон, 45 років, отримала чотирі роки ув'язнення. Баба Деніз Кренстон, 70 років, відсидить три роки. Обох їх засудили за ненавмисне вбивство. Сестру 25-річну Абігейл Берлінг визнали винною в убивстві чи доведенні до смерті. Відправили за ґрати на 1,5 роки.

Родина морила Джордана голодом, примушувала спати на самому матрасі та лишила "гнити до смерті", каже обвинувачення. Чоловік помер від бронхопневмонії у червні позаторік, повідомляє Sky News.

Джордан вів нормальне життя, допоки мати не забрала його зі школи у 12 років. Буде навчатися вдома, пояснила тоді, кажуть свідки.

Батько Стівен Берлінг живе окремо від родини. Йому не дозволили бачитися із сином. Не мав повної інформації про стан сина, але неодноразово закликав жінок відвести його до лікарів, розповідає.

Коли чоловіка знайшли, він важив близько 40 кг. Був покритий гнійниками і прикривався лише рушником. Не було ніяких очевидних хвороб, які призвели до погіршення здоров'я чоловіка і його смерті 30 червня 2016-го. В той день йому стало зле. Дон зателефонувала до "швидкої". Чоловік помер від зупинки серця через 5 хвилин після їх прибуття. Парамедики майже годину намагалися врятувати Джордана.

Автор: The Sun
  Фото Джордана, зроблене перед смертю
Фото Джордана, зроблене перед смертю

Судовий процес тривав 5 тижнів. Експерти встановили, що Дон Крeнстон має ознаки дисоціативного розладу особистості. Вона назвала смерть сина благословенням, бо їй не доведеться йти на роботу. 14 років тому Дон народила дитину, вона померла. Весь цей час жінка зберігала у рюкзакові у шафі труп немовляти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батько - геній, і старший - весь у нього" - родина 4 роки мешкала у халупі зі сміття

"Джордан нагадував жертву концтаборів Другої світової. Важливо підкреслити, що родина забезпечена матеріально. Поза домом вели адекватне життя. У будинку був повний безлад, але у жінок були мобільні телефони, ноутбуки, планшети та багато іншого обладнання. Будинок був забитий їжею. Було три холодильники. Через необережність, дорогоцінне людське життя було втрачено даремно", - сказав суддя Джастіс Спенсер.

"Джордана залишили гнити до смерті найближчі люди протягом не менш як кількох тижнів, - сказав прокурор. - За умови належної медичної допомоги в лікарні його життя, безсумнівно, було б врятоване. Натомість він повільно помирав, лежачи три місяці на повітряному ліжку та матраці в вітальні дому, виснажений і нерухомий", - заявило обвинувачення.

У селі Вари на Закарпатті п`яний 50-річний чоловік облив співмешканку окропом ти кинув помирати. Переконував правоохоронців, що виявив потерпілу в сусідній кімнаті на ліжку без ознак життя.

Зараз ви читаєте новину «"Нагадував жертву концтаборів" - чоловік повільно помирав в оточенні жорстоких родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі