середа, 28 липня 2021 12:08

На півдні Європи спалахують лісові пожежі
4

Наслідки лісових пожеж в околицях Афін
Фото: Getty Images
Наслідки лісових пожеж в околицях Афін
Наслідки лісових пожеж в околицях Афін
Наслідки лісових пожеж в околицях Афін

Район на північ від Афін постраждав від лісової пожежі, коли температура повітря в околицях грецької столиці досягла +40°С.

Полум'я пройшло через сосновий ліс, зруйнувавши будинки, перш ніж пожежники взяли його під контроль. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Які області під загрозою

Улітку в Греції часто трапляються лісові пожежі. Людей із району на північ від Афін евакуювали. Інших попередили, щоб двері й вікна будинків залишалися зачиненими. Дим від пожежі досяг і Афін, обмеживши видимість у деяких частинах столиці.

За допомогою літаків і гелікоптерів, що скидають воду, 300 пожежників стримали осередок вогню. Причина займання невідома, але розслідування триває.

Також спалахували пожежі на італійському острові Сардинія і в іспанській Каталонії. В останній зафіксували найсильнішу лісову пожежу за останні два роки.

На Сардинії кілька лісових пожеж сталися на південному заході острова. Там евакуювали понад 1 тис. осіб. В області оголосили надзвичайний стан. ЄС відправив на острів чотири пожежні літаки за запитом італійської влади.

23 липня 2018 року на захід від Афін, поблизу міста Кінеті, розпочалася лісова пожежа. За кілька годин на північ від Афін, неподаліу від міста Пентелі, спалахнула друга. Через сильні пориви вітру обидві швидко поширилися зі швидкістю до 124 км/год. Пожежа в Кінеті спалила будинки в цьому районі. А пожежа в Пентелі попрямувала на схід, у бік пляжів, де почали горіти частини міст Неос Воутсас, Маті й Коккіна Ліманакі. У вогні загинули понад 100 людей.

Зараз ви читаєте новину «На півдні Європи спалахують лісові пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі