вівторок, 06 березня 2018 14:17

На острові, де знімали фільм про Джеймса Бонда, прокинувся вулкан

На острові, де знімали фільм про Джеймса Бонда, прокинувся вулкан
На японському острові прокинувся вулкан Фото:twitter.com

На японському острові Кюсю, де проходили зйомки 5-го фільму про Джеймса Бонда "Живеш тільки двічі", почав вивергатися вулкан Сіммое.

Найближчі населені пункти потонули в попелі і пилу, всіх жителів і туристів екстрено евакуювали. Через активність вулкана паралізований аеропорт міста Кагосіма. Скасували понад 60 рейсів, ще десятки затримали, повідомляє ren.tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Мальдівами єдиними: Склали унікальну мапу найкращих пляжів світу

Влада попередила про можливі викиди каменів і лави, в зоні виверження почалися і підземні поштовхи.

У регіоні 3-й рівень небезпеки з 5 можливих. Це передбачає заборону на сходження і наближення до гори. Наступні за ним 4-й і 5-й рівні передбачають відповідно "підготовку до евакуації" і "термінову евакуацію".

Відео із виверженням опублікували користувачі Twitter. На кадрах видно, як із кратера на кілька кілометрів вгору піднімається стовп диму.

Останнє виверження вулкана Сіммое зафіксували 1 березня цього року.

Раніше виверження вулкану сталося на Балі у міжнародному аеропорту. Там накопичились майже 60 тис. туристів, які намагалися вилетіти додому. У зв'язку з виверженням аеропорт закривали на 24 години.

Зараз ви читаєте новину «На острові, де знімали фільм про Джеймса Бонда, прокинувся вулкан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі