пʼятниця, 15 грудня 2023 18:24

На наступному тижні Сенат проголосує за допомогу Україні - Шумер

На наступному тижні Сенат проголосує за допомогу Україні - Шумер
Демократи сподіваються укласти угоду з республіканцями. Фото: Pexels

Лідер демократичної більшості у Сенаті Конгресу США Чак Шумер сказав, що його палата проголосує за додатковий запит президента Джо Байдена щодо підтримки України наступного тижня.

Він сподівається, що до цього часу вдасться укласти з республіканцями принаймні рамкову угоду про кордон, повідомляє Politico.

Шумер вказав, що дискусії щодо кордону залишаються надзвичайно складними, і немає жодних гарантій, що учасники переговорів – включно з адміністрацією президента Джо Байдена, лідерами Сенату, сенаторами Крісом Мерфі, Кірстеном Сінема та Джеймсом Ленкфордом зможуть укласти угоду. Але демократи відмовилися йти на тритижневі канікули, зважаючи на невизначеність, яка чекає на Україну.

Сінема після багатогодинних переговорів заявив, що справа зрушила з мертвої точки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США заради України вирішив поки не йти на канікули

"Я бачу угоду. Ми маємо багато чого зробити, щоб досягти її. Але я її бачу", - сказав він.

Сінема, Мерфі і Ленкфорд подробиці не повідомили. Але сенатори обговорили нові повноваження з видворення, прискорене видворення по всій країні та обов'язкове утримання під вартою, а також досягли широкої згоди щодо політики надання притулку.

Такі зміни змушують нервувати демократів, що виступають за права мігрантів. Не говорили про легалізацію мігрантів, яке було стрижнем попередніх імміграційних переговорів.

У середу, 13 грудня, Сенат США ухвалив щорічний законопроєкт про оборонну політику (NDAA). Він визначає витрати Пентагону на наступний фінансовий рік в розмірі рекордних $886 мільярдів, що на 3% більше, ніж торік.

Крім того, у законопроєкті передбачено виділення $800 мільйонів на підтримку України.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомляла, що цього тижня Конгрес повинен розглянути правки до законопроєкту про оборонний бюджет на 2024-й, зокрема й ті, які стосуються лендлізу для України.

Зараз ви читаєте новину «На наступному тижні Сенат проголосує за допомогу Україні - Шумер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі