понеділок, 11 лютого 2019 08:15

На Berlinale вимагали звільнити Сенцова
7

Фото: ukrinform.ua

На міжнародному кінофестивалі Berlinale влаштували акцію з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів, яких незаконно утримують у Росії.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Захід організували автори фільму "Містер Джонс" перед прем'єрою стрічки. Вони вишикувались на червоній доріжці з портретом режисера та плакатими "FreeSentsov" і "Свобода слова - це не злочин".

"Переглядаючи сьогодні цей фільм, я думала про нашого колегу Олега Сенцова, українського режисера, та про його співвітчизників, політичних в'язнів, яких утримують в Росії. Ми думали про них, коли створювали цей фільм. Ми про них не забудемо", - сказала режисер Аґнєшка Холланд після показу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не економте на школах і дітях: Сенцов написав листа в Україну

Російські окупанти затримали українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, Сенцова – до 20.

Усього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «На Berlinale вимагали звільнити Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі