вівторок, 25 грудня 2018 11:53

На берег винесло дивовижну морську істоту з десятками отруйних щупалець

Автор: https://www.express.co.uk
  Вчені припустили, що істота може бути морським анемоном
Вчені припустили, що істота може бути морським анемоном

В Австралії на пляж викинуло дивну морську істоту з десятками щупалець.

Це чудовисько виявив місцевий житель міста Брум Тревіс Пауер і відразу ж вирішив розповісти про знахідку вченим, передає місцеве видання Daily Express.

"Спочатку мені здалося, що ця істота може бути мертвою або отруйною, тому що вона не рухалася і мала специфічне забарвлення", — зазначив австралієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі знайшли загадкові кола з живих дерев, яким понад 40 років

Біологи припустили, що істота є морським анемоном (також актинія). Уточнюється, що хижі анемони в Західній Австралії можуть бути небезпечні для людей. Їхні укуси вважаються дуже болючими, а іноді на загоєння йде по кілька місяців.

Актинії – великі коралові поліпи, які на відміну від більшості інших коралів мають м'яке тіло. Свою другу назву, морські анемони, вони отримали за схожість з квітами. Найчастіше ці істоти прикріплюються до скель і підводних споруд. Вважається, що деякі види здатні виживати протягом 100 і більше років.

Зараз ви читаєте новину «На берег винесло дивовижну морську істоту з десятками отруйних щупалець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі