субота, 15 червня 2019 13:41

Молдовські урядовці повтікали до Києва і Москви

Молдовські урядовці повтікали до Києва і Москви
Молдавський олігарх Володимир Плахотнюк втік з країни. Фото: РБК

Олігарх Володимир Плахотнюк та члени його Демократичної партії виїхали з Молдови.

В аеропорту Кишинева помітили 5 літаків для представників Демократичної партії Молдови. Два з них прилетіли з Туреччини, ще один - з Києва, повідомляє Newsmaker.

2 з 5 приватних літаків покинули країну. Один з них приземлився в Одесі, другий полетів в напрямку Росії.

На одному з літаків країну покинув Плахотнюк. Нібито він збирається провідати свою сім'ю. Куди саме вилетів олігарх, не уточнюється.

Канал TV8 з посиланням на джерела в аеропорту повідомив, що один з літаків відправився до Москви. На його борту були сім'я і близькі лідера партії "Шор" Ілана Шора.

На одному з молдавських прикордонних пропускних пунктів помітили колишнього прем'єр-міністра країни Юрія Лянке. З січня 2018 року по 8 червня 2019 року він був віце-прем'єром з питань європейської інтеграції.

Нова прем'єр-міністр Молдови Майя Санду пообіцяла повернути в країну утікачів.

"Я бачила деяких румунських політиків, які виїхали в Коста-Ріку і були екстрадовані. На землі не так багато місць, де вони зможуть сховатися", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала Молдову не допустити російського сценарію

Санду пообіцяла створити в країні незалежну прокуратуру, яка буде вимагати їх екстрадиції і покарання.

"Очевидно, що є ймовірність їх спроби взяти реванш, вони можуть повернутися і спробувати відновити свої сили, але їм буде дуже складно, так як громадяни відчули смак свободи, і я впевнена, що ми ніколи не дозволимо нікому робити те, що зробив Плахотнюк", - зазначила Санду.

У Молдові після масштабних протестів уряд пішов у відставку. Як зазначається, уряд на чолі з Павлом Філіпом в повному складі мирно передав владу коаліції під керівництвом Майї Санду. Про це повідомив віце-голова Демократичної партії Володимир Чеботар.

Зараз ви читаєте новину «Молдовські урядовці повтікали до Києва і Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі