четвер, 08 вересня 2022 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США заявило про "очевидний успіх" України на полі бою

Міноборони США заявило про "очевидний успіх" України на полі бою
У США заявили про "очевидні успіхи" Збройних сил України в бою з російськими окупантами. Фото: Генштаб ЗСУ

Військова підтримка України з боку союзників дає плоди на полі бою.

Українські захисники використовують надані партнерами можливості для боротьби з ворогом. Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на зустрічі "Рамштайн" в Німеччині 8 вересня, пише "Європейська правда".

"Російські війська продовжують жорстоко бомбардувати українські міста та цивільних ракетним та артилерійським вогнем. Але українські сили почали свій контрнаступ на півдні країни. Вони інтегрують можливості, які всі ми надали, щоб боротись та відвойовувати свої суверенні території", - зазначив голова Пентагону.

Він підкреслив, що війна зараз знову перебуває у ключовому моменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО збирає зимову форму для ЗСУ, але є проблеми

"Обличчя війни змінюється, як і місія цієї контактної групи. Зараз ми бачимо очевидний успіх наших спільних зусиль на полі бою. Щодня ми бачимо рішучість союзників та партнерів по всьому світу допомагати Україні чинити опір російській незаконні імперіалістичній невиправданій загарбницькій війні. Ми повинні розвиватися, оскільки розвивається боротьба", - додав Остін.

Він наголосив, що союзники працюватимуть для Україну, аби задовольнити наші потреби в самообороні в довгостроковій перспективі.

"Ми працюватимемо разом, щоб: навчити українські сили на довгострокову перспективу, допомогти інтегрувати можливості України та зміцнити її спільні операції на довгострокову перспективу, щоб модернізувати нашу оборонно-промислову базу, щоб відповідати потребам України в довгостроковій перспективі, і ми працюватимемо разом над виробництвом та інноваціями", – відзначив Остін.

Україна додатково отримає від Сполучених Штатів Америки військової допомоги на $675 млн. Відповідне рішення напередодні ухвалив президент США Джо Байден.

8 вересня Байден проведе нараду у відеоформаті з союзниками з приводу подальших кроків на підтримку України, за даними ЗМІ.

На засіданні у форматі "Рамштайн" Україна звернеться до країн-союзниць з проханням надати потужнішу зброю.

У Сполучених Штатах Америки підтвердили постачання в Україну надточних снарядів Excalibur з GPS. Це боєприпаси з GPS-наведенням, вони можуть вразити ціль на відстані 40,5 км

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США заявило про "очевидний успіх" України на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі