понеділок, 05 вересня 2022 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО збирає зимову форму для ЗСУ, але є проблеми

НАТО збирає зимову форму для ЗСУ, але є проблеми
НАТО поки зібрало половину зимової форми для України. Фото: eastnews.ua

Зимову форму для українських захисників збирають країни НАТО на своїх складах.

Міністр оборони України Олексій Резніков наприкінці липня подав запит генеральному секретарю Альянсу Єнсу Столтенберґу на форму для 200 тис. вояків, пише Spiegel.

Потрібна тепла форма, зимове взуття та зимові намети. За кілька тижнів після запиту США, Канада, Швеція і Фінляндія пообіцяли спорядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Донбас: ЗСУ відбили масовані атаки росіян на кількох напрямках

Але за попередніми даними штаб-квартири НАТО, поки вдалося покрити близько 50% потреб України.

Військові чиновники з різних країн НАТО прокоментували, що запаси зимового спорядження здебільшого зарезервовані для власних армій. Вона також є бажаним товаром на світовому ринку.

Армія Німеччини вже стикалася з браком зимової форми. Але вона хоче зробити свій внесок.

"Щодо зимового спорядження, як-от одяг, матеріали для польових таборів і продовольство, Німеччина може зробити важливий внесок у підтримку оборони України впродовж зими, що наближається", – сказала міністерка оборони Крістін Ламбрехт.

У НАТО сподіваються на допомогу нових членів Швеції та Фінляндії, які мають пристосованіше для зими оснащення.

Українські бійці продовжують завдавати втрат російським окупантам і їхній техніці. Ворог вкотре має втрати на півдні. За попередню добу вдалося збити ракету й два безпілотники ворога.

Втрати російських окупантів в Україні на 5 вересня становлять 49,8 тис. осіб. Ще 300 росіян поповнили лави 200-х 4 вересня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому напрямку. Дані уточнюють.

Зараз ви читаєте новину «НАТО збирає зимову форму для ЗСУ, але є проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі