пʼятниця, 04 березня 2022 16:53

"Ми попереджали" - Столтенберг зробив заяву про війну Росії проти України

"Ми попереджали" - Столтенберг зробив заяву про війну Росії проти України
У НАТО закликають президента РФ Володимира Путіна припинити війну проти України і вивести війська. Фото: ua.depositphotos.com

Країни-члени НАТО закликають президента Росії Володимира Путіна припинити війну проти України.

І вивести усі війська з її території без умов. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції після надзвичайного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу у Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція до НАТО про закриття неба зібрала необхідні голоси

"Ми попереджали впродовж багатьох місяців, що президент Путін мав намір здійснити вторгнення в Україну. Саме тому країни-члени докладали зусиль, щоб знайти дипломатичне рішення. У той же час, ми чітко заявили, що Росія буде сплачувати дуже високу ціну за поновлену агресію проти України. Тепер Росія сплачує цю ціну", - заявив Столтенберг.

Додав, що це війна президента Путіна, яку він обрав, планував і здійснює проти мирної України. Тож Путін має вивести усі сили з України без умов і брати участь у дипломатії зараз.

НАТО не закриватиме небо над Україною. Це може призвести до повномасштабної війни у Європі, заявив генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг.

Країни-члени мають відповідальність, аби унеможливити загострення війни Росії за межами України.

Зараз ви читаєте новину «"Ми попереджали" - Столтенберг зробив заяву про війну Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі