четвер, 15 квітня 2021 01:33

Меркель і Байден під час телефонної розмови закликали Росію не стягувати війська до кордону України

Меркель і Байден під час телефонної розмови закликали Росію не стягувати війська до кордону України
Меркель і Байден обсудили Україну. Фото: Голос Америки

Канцлер ФРН Ангела Меркель обговорила з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом в тому числі українську тематику.

Два лідера під час телефонної розмови обговорили ситуацію на сході України, заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

Канцлер і президент вважають, що "Росію треба закликати до скорочення останнього посилення військ, щоб домогтися деескалації ситуації".

Крім того, Меркель і Байден обмінялися думками щодо боротьби з пандемією Covid-19. Вони наголосили на важливості глобального та рівного доступу до вакцин для всіх, над чим обидві країни хочуть працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія закриває Керченську протоку

У Росії є чотири мети для стягування військ під кордони України. Така концентрація російських військ на Півночі, Сході і Півдні України загрожує не тільки безпеці України, а й стабільності в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Байден під час телефонної розмови закликали Росію не стягувати війська до кордону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі