пʼятниця, 18 вересня 2020 11:37

Людям надсилають додому сміття, яке вони залишили в парку

Людям надсилають додому сміття, яке вони залишили в парку
Найпопулярніше сміття — порожні пластикові пляшки, банки та упаковки з-під чипсів.Фото: pixabay

У Таїланді з найстарішого та найпопулярнішого парку Кхао Яй надсилають туристам додому сміття, яке вони залишили.

Під час входу до парку відвідувачі мають зареєструватися та зазначити свою адресу, щоб працівники могли їх відстежити, повідомляє BBC.

Речі надсилають у картонних коробках із запискою "Ви забули ці речі в національному парку Кхао Яй". Правопорушників також реєструють у поліції - викидання сміття в національному парку карається тюремним увʼязненням терміном до 5 років і великими штрафами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялини, в'язи та 300-річні дуби: як виглядає причепурений сквер столиці

Найпопулярніше сміття - порожні пластикові пляшки, банки й упаковки з-під чипсів. Влада парку пояснює, що залишене сміття особливо небезпечне для тварин, які можуть спробувати його зʼїсти.

Національний парк Кхао Яй розташований неподалік від столиці Таїланду Бангкока. Він простягається на території понад 2 тис. кв. км і популярний серед туристів. Це найстаріший національний парк Таїланду, який відомий водоспадами, тваринами і пейзажами.

У столиці з'явиться вуличний об'єкт, який умеблюють переробленим "пластиком". Об'єкт буде зручний у користуванні та забезпечуватиме додатковим освітленням. Ініціатори пройдуть шлях від збору та сортування сміття до його перероблення. Від проєктування об'єкта до його встановлення.

Зараз ви читаєте новину «Людям надсилають додому сміття, яке вони залишили в парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі