четвер, 17 березня 2022 16:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною

Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною
Лукашенко проговорився, що РФ розв'язала в Україні війну, а не "спецоперацію". Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що в Україні війна, а не "спецоперація". При цьому диктатор переконаний, завершити її можна дуже швидко, якщо президент Володимир Зеленський погодиться на "цілком прийнятні умови миру" запропоновані Путіним.

Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю японському телеканалу TBS, пише "УНІАН".

Під час розмови з журналістом білоруський диктатор, спочатку говорив про "спецоперацію", але потім кілька разів вжив слово війна.

"Я переконаний, що найближчим часом цей конфлікт – операція Росії – закінчиться миром. Скажу вам головне: Путін пропонує Зеленському абсолютно прийнятний варіант договору. І сьогодні ще можливо, щоб Україна з Росією домовилися та Зеленський підписав із Путіним цей договір. Якщо Зеленський на це не піде, то, повірте, йому доведеться з часом підписати акт про капітуляцію. Росія у цій війні не програє. У цьому ви 100% переконані також. Чим закінчується війна у разі перемоги однієї зі сторін, Японія знає краще, ніж я", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія окупувала територію Білорусі, а Лукашенко - маріонетка Кремля - білоруська опозиція

Найближчий соратник російського диктатора вважає, що Білорусі не доведеться вступати у війну з Україною, але не виключив цього. Також Лукашенко повторив свої фантазії про те, що американці разом зі своїми партнерами намагаються втягнути Білорусь у конфлікт і запевнив, що такого не буде.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав "спецоперацію РФ" війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі