пʼятниця, 07 серпня 2020 07:15

Лукашенко дорікнув українській владі за Крим

Лукашенко дорікнув українській владі за Крим
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що українська влада мала воювати за Крим. Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що воював би за Крим, будучи на місці керівництва України.

Він вважає, що в лютому 2014 року необхідно було негайно привести збройні сили по всій Україні в підвищену бойову готовність. Про це сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Якби у мене навіть клаптик землі спробували відняти, там би лягли вже тисячі чоловік. Крим - перлина. А ви не воювали", - дорікнув Лукашенко українській владі.

Він також поставив під сумнів аргумент тодішнього в.о. президента Олександра Турчинова про неготовність армії до оборони території країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська з території Білорусі в Україну ніколи не зайдуть - Лукашенко

"Там були люди, які прийшли захопити твою територію. Стріляти - це остання справа. Він же до стрілянини нічого не зробив. Він повинен був їх затримувати: вручну, врукопашну, з лопатами, з ножами, з палицями та інше. Але коли неможливо, тоді бери зброю і стріляй ", - заявив Лукашенко.

Також білоруський президент зазначив, що на момент захоплення півострова не було зрозуміло, що там діють російські війська.

Український журналіст, засновник Інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у президента Білорусі Олександра Лукашенка. Заради цієї розмови Гордон літав до Мінська. Запис відбувався у Президентському палаці, в тій же кімнаті, де проходили історичні для України 17-годинні Мінські переговори Порошенка, Путіна, Меркель і Олланда.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дорікнув українській владі за Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі