середа, 01 червня 2022 21:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров заявив, що РФ із Туреччиною розміновуватиме українські порти

Лавров заявив, що РФ із Туреччиною розміновуватиме українські порти
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров каже, що про розмінування нібито домовилися президенти. Фото: Pexels

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров каже, що Кремль нібито дав попередню згоду на розмінування українських портів із Туреччиною.

Рішення начебто ухвалили після розмови президента РФ Володимира Путіна з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, пишуть російські ЗМІ.

"За результатами розмови з президентом Ердоганом досягли домовленості, що турецькі колеги постараються допомогти в організації розмінування українських портів, аби звільнити звідти судна, які, по суті, захопили в заручники, з вантажами, потрібними для країн, що розвиваються", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС в Україні назвав найбільшу брехню Росії

Він додав, що домовленість передбачає те, що внаслідок розмінування "Україна не зміцнить свій військовий потенціал і не завдасть шкоди російському флоту".

Веденням загарбницької війни проти України та блокуванням українських портів Росія провокує глобальну продовольчу кризу. Блокада українських портів Росією не дозволяє Україні вивезти на зовнішній ринок понад 20 млн т зерна. Ця ситуація потребує реагування з боку Європейського Союзу, заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком спеціальної зустрічі Європейської Ради.

Зараз ви читаєте новину «Лавров заявив, що РФ із Туреччиною розміновуватиме українські порти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі