середа, 01 червня 2022 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Посол ЄС в Україні назвав найбільшу брехню Росії

Посол ЄС в Україні назвав найбільшу брехню Росії
Росія намагається брехати про продовольчу кризу. Фото: Pexels

Росія бреше, що світову продовольчу кризу спричинили санкції проти неї.

Насправді це сталося через блокування українських портів, написав посол ЄС в Україні Матті Маасікас у Twitter.

"Напевно, найбільш кричуща російська брехня стосується продовольчої кризи, що торкнеться найвразливіших верств населення світу. Всі мають зрозуміти: Україна не може експортувати своє зерно, бо Росія воєнним шляхом заблокувала порти Чорного моря. Крапка", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі та США розробляють маршрути вивозу українського зерна - CNN

Через блокаду українських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн т пшениці, 14 млн т кукурудзи, 3 млн т соняшникової олії та 3 млн т соняшникової макухи. Це призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку.

Веденням загарбницької війни проти України та блокуванням українських портів Росія провокує глобальну продовольчу кризу. Блокада українських портів Росією не дозволяє Україні вивезти на зовнішній ринок понад 20 млн т зерна. Ця ситуація потребує реагування з боку Європейського Союзу, заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком спеціальної зустрічі Європейської Ради.

Зараз ви читаєте новину «Посол ЄС в Україні назвав найбільшу брехню Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі