пʼятниця, 20 травня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Квінтет прокурорів підтримав Венедіктову в розслідуванні воєнних злочинів РФ

Квінтет прокурорів підтримав Венедіктову в розслідуванні воєнних злочинів РФ
Квінтет прокурорів заявили про готовність допомогти Офісу генпрокурора розслідувати воєнні злочини РФ. Фото: Ірина Венедіктова / Facebook

Генеральні прокурори Англії та Вельсу Суелла Браверман, Сполучених Штатів Америки Меррік Б. Гарленд, Австралії Міхаелія Кеш, Канади Девід Ламетті та Нової Зеландії Девід Паркер висловили підтримку генпрокурорці України Ірині Венедіктовій та її Офісу в розслідуванні воєнних злочинів Російської Федерації.

Також вони заявили про свою готовність допомогти Офісу генпрокурора України в цих розслідуваннях, ідеться на сайті управління юстиції США.

"Ми готові до співпраці з генеральним прокурором та її Офісом, щоб забезпечити правосуддя для кожного винного", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти NYT знайшли докази масової страти в Бучі: фото й відео

Генпрокурори Великої Британії, США, Канади, Австралії та Нової Зеландії також засудили російське керівництво за його дії та закликали припинити всі порушення міжнародного права й зупинити незаконне вторгнення в Україну.

Своєю чергою Венедіктова подякувала за таку підтримку, повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

"Міжнародний фронт справедливості міцніє щодня. Я надзвичайно вдячна квінтету генпрокурорів за їхні слова і дії. А також за експертну допомогу, яку нам надають партнери. Вони - справжні друзі України та з такою потужною юридичною силою ми обов'язково переможемо", - підсумувала вона.

Міжнародний кримінальний суд Організації Об'єднаних Націй направив в Україну 42 слідчих та експертів - найбільша група слідчих в історії. Вони проведуть розслідування злочинів, які скоїли російські військові.

Зараз ви читаєте новину «Квінтет прокурорів підтримав Венедіктову в розслідуванні воєнних злочинів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі