середа, 02 березня 2022 18:20

Кулеба обговорив із Блінкеном поставки бойових літаків в Україну

Кулеба обговорив із Блінкеном поставки бойових літаків в Україну
З 24 лютого російські окупанти бомблять Україну. Фото: pixabay.com

2 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

У розмові Кулеба наголосив на важливості посилення Повітряних сил Збройних сил України, повідомила пресслужба МЗС України.

"Дмитро Кулеба висловив вдячність США за вже надану Україні військову допомогу. Співрозмовники узгодили нові партії оборонної зброї для України. Міністр особливо наголосив на важливості посилення Повітряних сил ЗСУ", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог продовжує знищувати Харківщину. Здіснив авіаудари та обстріляв мирних жителів

Кулеба та Блінкен також обговорили нові жорсткі санкції проти Росії.

"Вони домовилися, що санкційний тиск має постійно підвищуватися, допоки Росія не припинить війну та не звільнить українські території.

Керівники зовнішньополітичних відомств приділили окрему увагу спробам Росії обійти санкції за допомоги третіх країн, та домовилися спільно працювати над закриттям можливих шляхів пом'якшення санкцій", - додали в МЗС.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба обговорив із Блінкеном поставки бойових літаків в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі