понеділок, 08 листопада 2021 17:21

Кремль заблокував нормандські переговори

Кремль заблокував нормандські переговори
Лаврову пропонували зустріч у Парижі. Фото: Reuters

Москва відмовилась від пропозиції Франції провести зустріч глав МЗС нормандської четвірки 11 листопада.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає "Интерфакс".

Під час зустрічі з французьким міністром МЗС Жан-Івом Ле Дріаном у Римі Лаврову запропонували зустріч міністрів у Парижі 11 листопада.

"Я йому сказав, що, по-перше, ми хотіли б отримати реакцію наших колег на змістовні пропозиції, тому що саме змістовна сторона справи має пріоритет, а не протокольна домовленість, "давайте побачимося, попозуємо перед фотоапаратами, телекамерами і тим самим надішлемо сигнал що нормандський формат працює". Нам такі показушні виступи не потрібні", - сказав Лавров.

Він спитав чи бачив Ле Дріан пропозиції Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров знову висунув умови для зустрічі "Нормандського формату"

"Він відповів негативно, ще не встиг їх подивитися. Але знову став наполегливо наголошувати на необхідності зустрітися 11 листопада. Я йому підтвердив, що, по-перше, ми чекаємо реакції на наші пропозиції, а, по-друге, 11 листопада, навіть якби ці домовленості вже дозріли б і змістовна частина була б готова, у мене 11 листопада тут дуже щільна програма, включаючи візит міністра закордонних справ однієї з дружніх країн", - сказав Лавров.

31 жовтня Росія передала лідерам Франції, Німеччини та України пропозиції щодо зустрічі в нормандському форматі. Зараз очікується від них реакція. Лавров казав, що проєкт зайнав три сторінки.

Зараз ви читаєте новину «Кремль заблокував нормандські переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі