четвер, 14 жовтня 2021 14:47

Лавров знову поставив умови для зустрічі "Нормандського формату"

Лавров знову поставив умови для зустрічі "Нормандського формату"
Лавров, як раніше і Путін, знову поставив умови для зустрічі "Нормандське формату" / Getty Images

Для відновлення контактів "нормандської четвірки", Україна, Німеччина, Франція, Росія, необхідно забезпечити виконання попередніх рішень, прийнятих в цьому форматі.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розкрив єдиний спосіб завершення війни на Донбасі

"Мене здивувало, що з такою наполегливістю наші західні колеги просувають відновлення "Нормандського формату", не забезпечуючи зі своєї сторони попередніх рішень", - сказав Лавров.

Лавров знову звинуватив Україну нібито в невиконанні домовленостей щодо попередніх рішень "нормандської четвірки".

Він також звернув увагу на спільну заяву, прийняте за підсумками саміту ЄС-Україна в Києві, в якому "Росію прямо назвали агресором і в дуже грубих безапеляційних тонах від Москви вимагають виконання Мінських домовленостей, тому що, як там заявлено, ми є стороною".

Росія восьмий рік заперечує, що воює на сході України. "Нормандський формат" з 2014 року існує, щоб припинити війну на сході України. Росії він потрібен, щоб Україна через нього прийняла ОРДЛО в свій склад на спеціальному автономному статусі, щоб через цей регіон Москва могла контролювати Україну, і не допустити її інтеграції в ЄС і НАТО. А Україні формат потрібен, щоб припинити війну.

11 жовтня Путін, Макрон і Меркель домовилися доручити своїм політрадникам і міністрам закордонних справ активізувати роботу "Нормандського формату".

Зараз ви читаєте новину «Лавров знову поставив умови для зустрічі "Нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі