середа, 10 серпня 2022 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль вербує узбеків добровольцями воювати в Україні – ISW

Кремль вербує узбеків добровольцями воювати в Україні – ISW
Російські сили вербують іммігрантів з Центральної Азії у обмін на громадянство РФ. Фото: pixabay.com

Міністерство оборони Росії використовує лідерів етнічних та іммігрантських організацій для формування добровольчих підрозділів російської армії.

Кремль планує використовувати їх для вторгнення в Україну, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 9 серпня.

"Очільник Товариства середньоазійських узбеків Пермського краю Джахонгір Джалолов оголосив, що узбецькі громадяни, які проживають і працюють у Пермському краї, мають сформувати добровольчий батальйон "Амір Тимур" для підтримання російських військ в Україні", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не визнає, що ЗСУ обстріляли Новофедорівку: в ISW пояснили причину

Джалолов зазначив, що узбеки зобов'язані своїм існуванням у Росії російському народу, отже мають брати участь у війні проти України.

Експерти ISW раніше повідомляли, що російські сили вербують іммігрантів із Центральної Азії в "собянінський" полк в обмін на російське громадянство й фінансову компенсацію.

Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію, щоб поповнити лави російської армії новими окупантами. Перевагу Кремль віддає жителям національних республік. 11 липня губернатор Новосибірської області Андрій Травніков наказав сформувати резервний батальйон для участі у "спецоперації". Республіка Бурятія набирала в батальйон чоловіків із середньою освітою.

Зараз ви читаєте новину «Кремль вербує узбеків добровольцями воювати в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі