неділя, 17 травня 2020 04:05

Коронавірус провокує інсульти та серцеві напади

Коронавірус провокує інсульти та серцеві напади
Коронавірус змінює кров - робить її дуже в'язкою. Фото: REUTERS

Коронавірус у 30% пацієнтів провокує утворення тромбів у крові. Це призводить до інсульту і до смерті.

"З урахуванням величезної кількості даних за останні кілька тижнів, я думаю, стало очевидним, що тромбоз є серйозною проблемою. Особливо у пацієнтів з важким захворюванням Covid-19, що перебувають у критичному стані. Деякі з більш пізніх досліджень показують, що майже половина пацієнтів має легеневу емболію або згусток крові на легенях", - заявив професор тромбозу і гемостазу в Лондонській лікарні Королівського коледжу Рупен Арья, повідомляє BBC.

Науковці з'ясували, що коронавірус змінює кров - робить її дуже в'язкою. А в'язка кров призводить до утворення тромбів. Тромби у свою чергу стають причиною інсультів і серцевих нападів.

Вірус також посилює випадки тромбозу глибоких вен. Згустки крові, які зазвичай виявляються в ногах, можуть бути небезпечними для життя: фрагменти розриваються і переміщаються вгору по тілу в легені, блокуючи кровоносні судини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, як уберегти дітей від коронавірусу

"У пацієнтів з важким захворюванням ми спостерігаємо викид хімічних речовин у кров, і це справляє побічний ефект активації згортання крові", - каже професор Арья.

Раніше медики з британського Центра періопераційної допомоги з'ясували, що терміни відновлення здоров'я після коронавірусу можуть тривати від одного тижня до року.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус провокує інсульти та серцеві напади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі