середа, 20 грудня 2023 05:31

Король рок-н-ролу отримав повістку в армію

Король рок-н-ролу отримав повістку в армію
Американський солдат Елвіс Преслі у Німеччині / "Німецька хвиля"

20 грудня 1957-го, на різдвяних канікулах в недавно придбаному особняку, зірка рок-н-ролу Елвіс Преслі отримав повістку про призов в армію США.

Преслі став світовою суперзіркою рок-н-ролу в 1956-му. У наступному році, на піку кар'єри, отримав повістку про призов в армію на 2 роки. Шанувальники відправили в армію десятки тисяч листів з проханням не призивати, але Елвіс вирішив служити. Він отримав одну відстрочку, під час якої закінчив роботу над своїм фільмом "Король креол". Після чого пішов служити рядовим у Мемфісі, США, 24 березня 1958-го.

Він пройшов базову підготовку. Тоді відпросився на екстрену відпустку, щоб відвідати матір Гледіс перед її смертю в серпні 1958-го. Далі відправився в Європу на військовому кораблі USS General Randall. Протягом наступних 18 місяців служив у роті D 32-го танкового батальйону 3-ї бронетанкової дивізії під західнонімецьким Фрідбергом, де отримав звання сержанта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні

Згодом Преслі повертався додому, де влаштовував часті вечірки та імпровізовані джем-сейшени. На одній з них армійський приятель познайомив з 14-річною Прісциллою Больє, на якій Елвіс одружується через кілька років.

Протягом служби менеджер Преслі, полковник Том Паркер, випускав його пісні, записані до від'їзду.

Преслі хвалили в ЗМІ за те, що не хотів уникнути призову чи служити в Америці. Він став зразком для молодих американців.

Після того, як армійський лікар зробив йому щеплення від поліомієліту по телебаченню, рівень вакцинації серед американців зріс із 2% до 85%.

Зараз ви читаєте новину «Король рок-н-ролу отримав повістку в армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі