четвер, 04 травня 2023 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ поверне Україні більшість окупованих територій – Блінкен

Контрнаступ ЗСУ поверне Україні більшість окупованих територій – Блінкен
У США висловилися про очікуваний контрнаступ ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Майбутній контрнаступ української армії здатний повернути більшість окупованих територій.

Для президента Росії Володимира Путіна розв'язана ним війна виявилася "безрезультатною". Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час заходу The Washington Post 3 травня.

Журналісти нагадали Блінкену про скептичні прогнози Вашингтона щодо успіху контрнаступу Києва, які описані у "злитих" документах Пентагону.

Держсекретар відмовився прямо коментувати цей витік. Однак зауважив, що військові виклики, які згадувалися, "відображають певний проміжок часу, і це не є статичним". Водночас у Збройних сил України більше шансів досягти прогресу, ніж ідеться в "злитих" даних, впевнений Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин не просто так заявив про "початок" контрнаступу ЗСУ – ISW

"Там, де Україна могла бути місяць тому, два місяці тому, три місяці тому, не те, де вона зараз з точки зору здатності, наприклад, вести контрнаступ і мати справу з російською агресією", – заявив він.

Держсекретар наголосив: західні союзники передали Україні "величезну" кількість зброї і провели навчання.

"Впевнений, що вони досягнуть успіху у відвоюванні більшої частини своєї території. Росія прагнула стерти Україну з карти, ліквідувати її незалежність, включити її до складу Росії. Це не вдалося", – наголосив Блінкен.

1 травня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу ЗСУ на фінішній прямій. За його словами, є три ключові фактори для успіху. Це озброєння, підготовлені й навчені захисники, які знають свій план, забезпечення наступу всіма необхідними речами.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ поверне Україні більшість окупованих територій – Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі