пʼятниця, 26 січня 2024 02:12

Конгрес погодив текст імміграційної угоди - Guardian

Конгрес погодив текст імміграційної угоди - Guardian
У США взялися за імміграційну політику. Фото: Главком

Конгрес погодив текст угоди щодо кордону США з Мексикою, від ухвалення якого буде залежати поновлення фінансування військової допомоги Україні.

Текст документа планується оприлюднити найближчими днями, пише Guardian.

Ввечері у середу доля фінансової допомоги Україні "висіла на волосині". Лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл відмовився від компромісу. За його словами, угода могла "підірвати" шанси Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон зробив важливу заяву щодо фінансування допомоги Україні

Однак вже наступного дня у Капітолії Макконнелл заявив Bloomberg News, що переговори щодо імміграції "тривають". За його словами, він повністю "на борту переговорів" і заперечив свою антагоністичну позицію.

В Конгресі обговорюється угода, що передбачає суттєві поступки демократів для стримування нелегальної міграції до США з Мексики. Натомість республіканці мають підтримати пакет військової допомоги Ізраїлю та Україні, проти чого висловлюється крайнє праве крило партії.

Останнім часом переговори ускладнилися, оскільки у соцмережах Трамп відкрито попросив спікера Палати представників Майка Джонсона не затверджувати угоду, "якщо ми не отримаємо все необхідне, щоб зупинити проникнення мільйонів і мільйонів людей через кордон у США".

Республіканці в Сенаті, які підтримують переговори щодо кордону, заявили, що партія має скористатися можливістю вирішити проблему рекордного зростання кількості людей, що прибувають на південний кордон США - ситуацію, яку обидві партії та Білий дім називають кризовою.

Сенатор-республіканець від штату Юта Мітт Ромні, який наполягав на схваленні його партією військової допомоги Україні, зазначив, що кордон є дуже важливим питанням для Трампа. І назвав "справді жахливим" небажання Трампа вирішити проблему кордону, щоб звинуватити у цьому Байдена.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні.

У Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку.

Ця угода повинна бути ухвалена в обмін на нову військову допомогу для України та Ізраїля.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес погодив текст імміграційної угоди - Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі