пʼятниця, 23 грудня 2022 16:39

Комітет Палати представників радить не пускати Трампа на державні посади

Комітет Палати представників радить не пускати Трампа на державні посади
Колишнього президента Дональда Трампа звинувачують у підбурюванні до повстання. Фото: eastnews.ua

Спеціальний комітет Палати представників США з розслідування подій 6 січня 2021 року в Капітолії рекомендував Конгресу розглянути можливість заборонити експрезиденту Дональду Трампу обіймати державні посади.

Він підбурював американців до повстання, ідеться у фінальному звіті комітету на 814 сторінках. Про це пише The Washington Post.

У комітеті об'єднали докази з тисяч документів і розмов зі свідками. Встановили, що Трамп заздалегідь планував скасувати затвердження результатів президентських виборів 2020 року в Конгресі й тиснув на чиновників, міністерство юстиції та свого віцепрезидента Майка Пенса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці можуть розпочати імпічмент Байдена

Законодавці рекомендують міністерству юстиції США заборонити своїм юристам брати участь у діяльності, пов'язаній з передвиборчою кампанією, "спрямованій на підрив верховенства права та скасування законних виборів".

Закликають реформувати Акт про підрахування голосів виборців, щоб обмежити роль віцепрезидента США в офіційному оголошенні результатів президентських виборів.

Трамп у відповідь звинуватив спікерку Палати представників Ненсі Пелосі в насильницьких діях у Капітолії та сказав про "полювання на відьом".

Рекомендації "комітету 6 січня" не є обов'язковими до виконання.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021 року.

Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Байден має намір знову йти в президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Трамп залишається непопулярним після його суперечливого чотирирічного терміну, пише Reuters. Видання нагадує про події в Капітолію США, який атакували послідовники Трампа. Також протягом двох років політик продовжував брехати, що його поразка на виборах стала результатом шахрайства. Зараз Трамп стикається з низкою розслідувань.

Президент Російської Федерації Володимир Путін перейшов до тривалої та виснажливої війни проти України. Він має намір почекати до виборів президента США. На думку диктатора, перемогу може здобути Дональд Трамп, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Палати представників радить не пускати Трампа на державні посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі